Veelgestelde vragen

Wanneer zou ik een issue volgen?

Artikelen met een groot bereik krijgen vaak vanzelf een follow-up. Maar voor nieuws over specifiekere zaken die niet iedereen aan gaan gebeurt dit vaak niet. Deels omdat de behoefte naar een follow-up dan niet bekend is. Juist voor dit soort issues zorgt FTI er voor dat de ontwikkelingen gevolgd blijven.

Wanneer krijg ik een mailtje?

We vallen je niet graag lastig. Daarom sturen we alleen een mail zodra we het doel van 75 volgers bereikt hebben of als er een follow-up over een door jou gevolgde issue is geschreven.

Moet ik hiervoor betalen?

In onze opstartfase geven wij vervolgnieuws helemaal gratis.

In de toekomst gaan we kijken of er interesse is om te betalen voor het vervolgnieuws.

Wat is een issue?

Een issue is een ander woord voor onderwerp. De issue’s worden bepaald door de gebruikers door te kiezen om bij een bepaald artikel op volgen te klikken. Als er meerdere artikelen zijn die over hetzelfde onderwerp gaan wordt dit gekoppeld aan één issue.

Wat als er meerdere artikelen over eenzelfde issue gaan?

Als er meerdere artikelen zijn die over dezelfde issue gaan worden deze gekoppeld. Je hoeft dus maar één artikel over een onderwerp te volgen om aangesloten te zijn op de issue.

Waar kan ik zien welke issues ik volg?

Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van de interface voor gebruikers zodat je in kan zien welk issues jij volgt.

Waar kan ik zien hoeveel volgers een issue heeft?

De aantallen volgers van actuele issues zijn hier zichtbaar.

Heeft FTI invloed op de journalistiek van DUIC?

Nee, FTI heeft geen invloed op de journalistiek en berichtgeving van DUIC. Met FTI wordt er onderzocht welke onderwerpen weinig lezers hebben maar wel een bovengemiddeld geïnteresseerde doelgroep. Omdat dit nieuws zo’n kleine doelgroep heeft en het rendabel te houden word je gevraagd om één euro te betalen.

Waar vind ik de opvolgartikelen?

De journalistieke opvolging krijg je op je mail toegestuurd. In sommige gevallen kan het voorkomen dat het opvolgingsartikel ook op DUIC wordt gepubliceerd.

Welke gegevens hebben jullie van mij?

Wij vragen je enkel om je e-mailadres om je op de hoogte te houden van de issue die je volgt. We delen je e-mailadres met niemand.

Op followtheissue.nl gebruiken we Google Analytics om inzicht te krijgen in het gebruik van de site. We meten bijvoorbeeld welke pagina’s worden bekeken en hoe lang. Deze gegevens zijn anoniem en niet te herleiden naar een persoon.

Op duic.nl wordt anonieme gegevens verzameld over het gebruik van de widget. Bijvoorbeeld het tonen van de beschrijving of het verbergen van de widget.  Zo leren we hoe de widget verbeterd kan worden voor een ideale gebruikerservaring. Om dit te meten gebruiken we Google Analytics.

Waar kan ik de issues zien?

De actuele issues zijn hier te zien.

Zit jouw vraag er niet bij?

Stuur ons een bericht.