Algemeen

Pegida heeft nu plan voor barbecue bij moskee in Kanaleneiland

mei 31, 2018

author:

Pegida heeft nu plan voor barbecue bij moskee in Kanaleneiland

De anti-islambeweging Pegida wil het plan voor een barbecue voor een moskee nog niet opgeven. De gemeente gaf geen toestemming voor de actie voor de deuren van de Ulu-moskee en daarom komt de groep nu met het idee om te verplaatsen naar een moskee in Kanaleneiland. Op 4 juni wil Pegida een varken gaan roosteren en opeten bij de moskee Sayidina Ibrahim.

De anti-islambeweging Pegida wil tijdens de ramadan bij verschillende moskeeën in Nederland gaan barbecueën. Als eerste, op 4 juni, is een moskee in Utrecht aan de beurt. De groep koos voor de Ulu-moskee, maar de gemeente gaf aan dat ze dit niet zagen zitten en verplaatste de actie naar een andere locatie op het Westplein. Deze locatie is volgens de gemeente beter beheersbaar als er incidenten zich zouden voordoen.

Pegida laat weten ontevreden te zijn met de besluitvorming in Utrecht en verplaatst daarom de hele demonstratie naar de Sayidina Ibrahim-moskee in Kanaleneiland. Volgens Pegida gelden de argumenten van de gemeente, die eerder werden gebruikt om de barbecue te verplaatsen, hier niet. Het is nog niet bekend wat de reactie van de gemeente is op dit besluit van Pegida.

Meer weten? Volg deze issue

[product ids=”13″]

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *